Zonnebank

  • Sunvision 1 beurt
  • Sunvision 10 + 1 gratis
  • Sunvision 15 + 1 gratis
  • Sunvision 20 + 2 gratis                                                  

Veilig zonnen

Het hele jaar een mooi tintje? Dat is perfect mogelijk!

Beauty Center “ Chanti” beschikt over een professioneel zonnebank, volledig aangepast aan de nieuwe wetgeving*, waarbij persoonlijke begeleiding en advies van onze gasten bovenaan staan. Optimale begeleiding leidt immers tot mooi bruin dat op een gezonde en verstandige manier verkregen werd! En dit alles tegen een zeer aantrekkelijk tarief.

De gebruikte zonnebank is de Sunvision SV 500. Deze zonnebank is uitgevoerd met de nieuwste bruiningstechnologieen voor perfecte bruiningsresultaten. De karakteristieke tunnelvorm, de comfortabele, ergonomische gevormde acrylplaten en de grote hoeveelheid aan lampconfiguraties, zal zelfs de meeste stijlbewuste bezoeker bevredigen. SunVision introduceert ook de ‘Easy Control Panel’ op zijn nieuwe modellen. Het stelt u in staat de hele machine heel makkelijk te bedienen zonder alle knoppen te moeten bestuderen.

U kunt altijd terecht bij Beauty Center Chanti voor een ontspannende zonnebankbeurt. Hiervoor dient u wel best een afspraak te maken, zodat u zeker bent dat u niet hoeft te wachten.

* Europese regelgeving, van toepassing sinds 1 augustus 2008

De onthaalverantwoordelijke moet je huidtype bepalen. De duur, de intensiteit en frequentie van de zonnebankbeurten moeten daaraan aangepast worden.

Jongeren onder 18 jaar en mensen met huidtype 1 mogen geen toegang krijgen tot de zonnebank. Anderen moeten na de eerste zonnebankbeurt minstens 48 uur wachten tot de volgende. Daarna geldt een minimuminterval van 24 uur tussen 2 beurten.

Voorts zijn ook de stralingsnormen van de lampen aangepast. Zonnebanken en ingebouwde gezichtsbruiners mogen een maximale stralingsintensiteit van 0,3 W/m² hebben. Dat komt overeen met uv-index 12, te vergelijken met de straling van de zon in tropische landen. Mogelijk zal je daardoor minder bruin zien wanneer je even lang onder de zonnebank gaat als voorheen

Bij  je eerste bezoek ontvang je een document  met de verplichte waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen. Daarop vul je je gegevens in.

De onthaalverantwoordelijke informeert je over de gevaren van de blootstelling aan uv-stralen en zal je huidtype bepalen. Door het document samen te ondertekenen, bevestig je dat dit is gebeurd. Voorts word je ook ingeschreven in een register. Dat dient voor de geregelde controles op de naleving van de wetgeving waaraan de uitbater zich mag verwachten.

In elk zonnecentrum moeten duidelijk welbepaalde voorschriften uithangen. Respecteer die ook!

Het is bijvoorbeeld verplicht een beschermende uv-bril te dragen om te voorkomen dat de uv-stralen je ogen aantasten. Zo’n uv-bril moet - al dan niet gratis - ter plaatse beschikbaar zijn. 

Over ons

Beauty Center Chanti is een sfeervol schoonheidsinstituut voor hem én haar. Je kan er heerlijk genieten van tal van verzorgingen. Chantal heeft reeds 20 jaar ervaring en volgt regelmatig cursussen en bijscholingen zodat jij niet alleen volledig ontspannen maar ook steeds perfect verzorgd het instituut verlaat.